RADIONICE 2023.

Radionice
subota 16. 12. 2023. / Centar KNAP

Važna sastavnica Animafina su mnogobrojne radionice. Djeca i mladi tako nisu samo promatrači umjetnosti, već postaju aktivni kreatori. Cilj radionica je upoznati polaznike s nečim novim, podučiti ih aktivnostima koje mogu koristiti pri svom budućem kreativnom izražavanju. Aktivnosti na radioncima potaknuti će njihovu kreativnost, razviti maštu, ali i zabaviti ih. Radionice su povezane sa sastavnicama umjetnosti animacije - pričanjem priča, dizajniranjem ili animiranjem. 


Ulaz je besplatan, ali je obavezna najava mailom na centar@knap.hr, a prijave se zaprimaju prema redosljedu do popunjenja mjesta.Program 6+


11:00 - 12:00 učionica 1

Likovna radionica dizajna i izrade likova za kolaž animaciju 6+

voditeljica akademska ilustratorica i edukatorica Ana Kadoić


Animafin Ana Kadoić radionica


Djeca će dizajnirati svoje vlastite likove, izraditi ih od kartona, te pripremiti za kolaž animaciju. Moguće je dizajnirati mačku, psa, pticu, ali i neko nepostojeće novo biće! Djeca će crtati, rezati i trgati karton, ukrašavati teksturama, bušiti rupice, te postavljati rascjepke. Rezultat radionice biti će vlastiti lik pripremljen za kolaž animaciju. Uz pomoć besplatne aplikacije Stop Motion Studio likove će djeca moći animirati kod kuće.


11:00 - 12:00 učionica 2

Čitaonica-pričaonica slikovnica Uljuđeni vuk - Becky Bloom, Pascal Biet 6+

voditeljica književna kritičarka i teoretičarka koja se dugi niz godina bavi poticanjem čitanja Marija Ott Franolić


Animafin festival radionica Marija Ott Franolić


Voditeljica radionice Marija Ott Franolić djeci će pročitati slikovnicu Uljuđeni vuk Becky Bloom i Pascala Bieta. Nakon čitanja, voditeljica će s djecom prepričavati sadržaj priče i zajedno s njima tragati za značenjima nepoznatih riječi s kojima su se mogli susresti u slikovnici - i nuditi im sinonime za svaku pojedinu riječ, kako bi je bolje zapamtili. Razgovarat će o razlici između knjižare i knjižnice i o knjigama koje djeca vole čitati. Na kraju će izmišljati vlastiti kraj priče.

Knjiga je objavljena u izdanju Školske knjige.


Program 12+


14:00 - 15:00 učionica 1

Likovna radionica dizajna i izrade likova za kolaž animaciju 12+

voditeljica akademska ilustratorica i edukatorica Ana Kadoić


Animafin radionica Ana Kadoić

Polaznici će dizajnirati svoje vlastite likove, izraditi ih od kartona, te pripremiti za kolaž animaciju. Moguće je dizajnirati mačku, psa, pticu, ali i neko nepostojeće novo biće! Djeca će crtati, rezati i trgati karton, ukrašavati teksturama, bušiti rupice, te postavljati rascjepke. Rezultat radionice biti će vlastiti lik pripremljen za kolaž animaciju. Uz pomoć besplatne aplikacije Stop Motion Studio likove će djeca moći animirati kod kuće.14:00 - 15:00 učionica 2

Radionica animacije u zoetrope 12+

voditeljica animatorica, producentica i edukatorica Maša Udovičić


Animafin festival Maša Udovičić

Djeca će se susresti sa zanimljivom optičkom igračkom - zoetropeom i naučiti kako je koristiti. Djeca će prema svojim mogućnostima i trenutnoj inspiraciji nacrtati 15-tak crteža koji će oživjeti vrtnjom zoetropea. Svjedočit će čaroliji animacije - oživljavanju vlastitih crteža. Radionica potaknuti interes za animaciju i pokazati da nije teško animirati, a moguće je i napraviti svoju verziju ove optičke igračke kod kuće.