VODITELJICE


Osnivačica festivala Animafin i voditeljica radionice flipbooka i zoetropea

Maša Udovičić producentica je animiranih filmova u Luma filmu, do sada je producirala 15 animiranih filmova, organizirala i kurirala mnogobrojna događanja s ciljem popularizacije animacije.
Posljednjih godina posvećena je edukaciji djece umjetnosti animacije kroz Školu, te vodi radionice u muzejima i kulturnim centrima diljem Hrvatske.


fotografija preuzeta sa portala "Od malih nogu" autor Igor Tretinjak
Voditeljica radionica lutaka od recikliranih materijala

Morana Dolenc jedna od najuspješnijih hrvatskih redateljica kazališnih predstava za djecu i mlade. Završila je teatrologiju na Sorboni u Francuskoj i posebno školu lutkarstva. Aktivno postavlja i režira predstave za djecu i mlade u kazalištima po cijeloj Hrvatskoj, a 2021. godine režirala je svoj prvi animirani film. Voditeljica je Umjetničke organizacije LOFT.

 Pričaonica-čitaonica

fotografija preuzeta sa portala "Moderna vremena" autorica Iva Perković
Marija Ott Franolić završila je komparativnu književnost i ruski jezik. Dobitnica je stipendije Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci u kojem se teorijski bavi odnosom čitanja, kritičkog mišljenja i empatije. Bila je članica povjerenstva za izradu Strategije za poticanje čitanja pri Ministarstvu kulture. Članica je udruge Blaberon za poticanje čitanja i kritičkog mišljenja. Posvećena je promociji kvalitetnih štiva za djecu.