PROGRAM 2022.


16:00 - 17:00
Radionica lutkarstva 7+ (mala dvorana)

Radionicu vodi redateljica kazališnih predstava za djecu, teatrologinja Morana Dolenc. Na radionici će djeca uz Moraninu pomoć kreirati vlastite likove od recikliranih materijala. Likovi će biti odraz dječje kreativnosti, pa se tu mogu naći lavovi, miševi, roboti, djevojčice ili poneki Djed Mraz. Lutkice će oživjeti kroz animaciju ili osmišljavanjem novih priča!
Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je najava mailom!

16:00 - 17:00
Radionica animacije 7+
 (velika dvorana)

Radionicu vodi producentica animiranih filmova i voditeljica Škole animacije Maša Udovičić. Djeca će napraviti svoje prve animirane korake oživljujući vlastite crteže u flipbooku i zoetropeu. Vidjet će da proces nastanka animacije i nije tako kompliciran!
Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je najava mailom!


17:15 - 18:00
Čitaonica-pričaonica 6+ (velika dvorana)

Radionicu vodi Marija Ott Franolić koja je godinama posvećena poticanju čitanja inicirajući mnogobrojne kvalitetne programe za sve uzraste. Uz Mariju će mladi gledatelji-skušatelji-čitači kroz priču oživjeti iznimnu slikovnicu Dječak i kuća slovenske ilustratorice Maje Kastelic koja je upravo stigla u domaće knjižare!



18:00 - 19:00
Projekcija animiranih filmova 6+ (velika dvorana)

Mačka i ptica
redateljica Franka Sachse (Njemačka)
Luce i stijena redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska)
Zvukovi iz krošnji redatelj Filip Diviak (Češka)
Ježeva kuća redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada)
Tonka će sutra redateljica Morana Dolenc (Hrvatska)

Nakon projekcije filmova publika će imati priliku glasovati za najbolji film, a rezultat ćemo objaviti na stranicama Animafina.


15:00 - 20:00
Prodaja knjiga i optičkih igračaka



Kako bismo barem malo produžili čaroliju na hladne zimske dane, u foajeu kina smo u suradnji s našim partnerima pripremili prigodnu prodaju. 


Tu će se naći slikovnica “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic upravo izašle u izdanju izdavačke kuće Bodoni.


IZDAVAČ BODONI







Optička igračaka za animaciju zoetrope brenda Croatian Zoetrope.


CROATIAN ZOETROPE






Filmovi 2022.

Luce i stijena redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska), 13 minuta


Jednog dana, niotkuda, divovska stijena stiže usred mirnog malog sela u kojem živi Luce. Mještani više ne mogu ni vrata svojih kuća otvoriti! Luce je ljuta: odlazi Stijeno, ti ne pripadaš ovdje! I zašto si uopće stigla?


Trailer za film LINK



 
Mačka i ptica redateljica Franka Sachse (Njemačka), 8 minuta

Bijela ptica koja živi u crnom svijetu susreće crnu mačku koja živi u bijelom svijetu. U trenutku kada se upoznaju, njihove se pozadine doslovno sudaraju.

Trailer za film LINK



Zvukovi među krošnjama redatelj Filip Diviak (Češka), 15 minuta

Glazbenik beskućnik izbačen je iz grada nakon što mu je kraljica vidjela lice. Iako su mu stražari uništili instrument, nije izgubio motiv da ga popravi.

Trailer za film LINK





Ježeva kuća redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada), 10 minuta

U raskošnoj šumi živi jež kojemu se ostale životinje dive, ali mu i zavide. No Ježurkina nepokolebljiva odanost svome domu nervira četiri nezasitne zvijeri koje kreću u pohod prema njegovoj kući gdje dolazi do uzbudljivog i bodljikavog obračuna.
Snimljena prema klasičnoj poemi Branka Ćopića, Ježeva kuća je topla i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.

Trailer za film LINK



Tonka će sutra redateljica Morana Dolenc (Hrvatska), 7 minuta

Tonka je zaigrana prvašica koja stvari voli odgađati za sutra. Pisanje zadaće, šetnja psa, doručkovanje ili pospremanje igračaka, sasvim je svejedno jer koju god zadaću Tonka treba izvršiti, pronaći će način da je odgodi za sutra. A sutra će je odgoditi za prekosutra. Jedna po jedna, Tonkine zadaće ostaju neizvršene, a mama i tata više nemaju načina kako bi to promijenili. 
Kako to obično biva, ono što mama i tata ne uspijevaju riješiti, uspješno obavljaju baka i djed.

Trailer za film "Tonka će sutra" LINK

Kadar iz filma Tonka će sutra