PROGRAM 2022.


16:00 - 17:00
Radionica lutkarstva 7+
(mala dvorana)

Radionicu vodi redateljica kazališnih predstava za djecu, teatrologinja Morana Dolenc. Na radionici će djeca uz Moraninu pomoć kreirati vlastite likove od recikliranih materijala. Likovi će biti odraz dječje kreativnosti, pa se tu mogu naći lavovi, miševi, roboti, djevojčice ili poneki Djed Mraz. Lutkice će oživjeti kroz animaciju ili osmišljavanjem novih priča!
Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je najava mailom!16:00 - 17:00
Radionica animacije 7+
(velika dvorana)

Radionicu vodi producentica animiranih filmova i voditeljica Škole animacije Maša Udovičić. Djeca će napraviti svoje prve animirane korake oživljujući vlastite crteže u flipbooku i zoetropeu. Vidjet će da proces nastanka animacije i nije tako kompliciran!
Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je najava mailom!

17:15 - 18:00 Čitaonica-pričaonica 6+
(velika dvorana)

Radionicu vodi Marija Ott Franolić koja je godinama posvećena poticanju čitanja inicirajući mnogobrojne kvalitetne programe za sve uzraste. Uz Mariju će mladi gledatelji-skušatelji-čitači kroz priču oživjeti iznimnu slikovnicu Dječak i kuća slovenske ilustratorice Maje Kastelic koja je upravo stigla u domaće knjižare!
18:00 - 19:00
Projekcija animiranih filmova 6+
(velika dvorana)

Mačka i ptica
redateljica Franka Sachse (Njemačka)
Luce i stijena redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska)
Zvukovi iz krošnji redatelj Filip Diviak (Češka)
Ježeva kuća redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada)
Tonka će sutra redateljica Morana Dolenc (Hrvatska)


Nakon projekcije filmova publika će imati priliku glasovati za najbolji film, a rezultat ćemo objaviti na stranicama Animafina.15:00 - 20:00
Prodaja knjiga i optičkih igračaka
Kako bismo barem malo produžili čaroliju na hladne zimske dane, u foajeu kina smo u suradnji s našim partnerima pripremili prigodnu prodaju. 

Tu će se naći slikovnica “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic upravo izašle u izdanju izdavačke kuće Bodoni.


IZDAVAČ BODONI

I optička igračaka za animaciju - zoetrope brenda Croatian Zoetrope.


CROATIAN ZOETROPE