FILMOVI 2022.

Luce i stijena

Luce i stijena, redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska), 13 minuta


Jednog dana, niotkuda, divovska stijena stiže usred mirnog malog sela u kojem živi Luce. Mještani više ne mogu ni vrata svojih kuća otvoriti! Luce je ljuta: odlazi Stijeno, ti ne pripadaš ovdje! I zašto si uopće stigla?


Trailer za film LINK

Mačka i ptica

Mačka i ptica, redateljica Franka Sachse (Njemačka), 8 minuta

Bijela ptica koja živi u crnom svijetu susreće crnu mačku koja živi u bijelom svijetu. U trenutku kada se upoznaju, njihove se pozadine doslovno sudaraju.

Trailer za film LINKZvukovi među krošnjama

Zvukovi među krošnjama, redatelj Filip Diviak (Češka), 15 minuta

Glazbenik beskućnik izbačen je iz grada nakon što mu je kraljica vidjela lice. Iako su mu stražari uništili instrument, nije izgubio motiv da ga popravi.

Trailer za film LINK


Ježeva kuća

Ježeva kuća, redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada), 10 minuta

U raskošnoj šumi živi jež kojemu se ostale životinje dive, ali mu i zavide. No Ježurkina nepokolebljiva odanost svome domu nervira četiri nezasitne zvijeri koje kreću u pohod prema njegovoj kući gdje dolazi do uzbudljivog i bodljikavog obračuna.
Snimljena prema klasičnoj poemi Branka Ćopića, Ježeva kuća je topla i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.

Trailer za film LINKTonka će sutra

Tonka će sutra, redateljica Morana Dolenc (Hrvatska), 7 minuta

Tonka je zaigrana prvašica koja stvari voli odgađati za sutra. Pisanje zadaće, šetnja psa, doručkovanje ili pospremanje igračaka, sasvim je svejedno jer koju god zadaću Tonka treba izvršiti, pronaći će način da je odgodi za sutra. A sutra će je odgoditi za prekosutra. Jedna po jedna, Tonkine zadaće ostaju neizvršene, a mama i tata više nemaju načina kako bi to promijenili. 
Kako to obično biva, ono što mama i tata ne uspijevaju riješiti, uspješno obavljaju baka i djed.

Trailer za film "Tonka će sutra" LINK

Kadar iz filma Tonka će sutra