FESTIVAL

Animafin 2022.


Festival animacije za djecu Animafin događaj je koji svoje posjetitelje uvodi u čarobni svijet pričanja priča.


Prvi Animafin se održao u subotu 3.12.2022. od 16 do 19 sati u kinu Tuškanac u Zagrebu.


Program je bio podijeljen u tri dijela: radionice, čitaonica-pričaonica i projekcija filmova. Kino je na jedan dan postao čarobno mjesto gdje su dobrodošli svi koji vole uzbudljive priče!


16:00 - 17:00  Radionice lutkarstva i animacije 7+

17:15 - 18:00  Čitaonica-pričaonica 6+

18:00 - 19:00  Projekcija animiranih filmova  6+

19:00 - 19:30  Druženje u foajeuUlaz na radionice, pričaonicu i projekcije su besplatni.

Moguće je posjetiti samo jedan dio programa.

Zbog ograničenog broja mjesta za radionice je obavezna prijava na mail mashaudovicic@gmail.com. Mjesta se zauzimaju sukladno redosljedu prijave.Animirani filmovi pažljivo su odabrani oslanjajući se na izbor sa najznačajnijih festivala animacije iz cijelog svijeta. Filmovi su u pravilu prošli višestruke selekcije međunarodnih selektora i nagrađivani su od mnogih žirija, a što je najvažnije, osvajali su nagrade mlade publike diljem svijeta.

Nakon projekcija filmova publika će imati priliku glasovati za omiljeni film, a rezultat glasovanja ćemo objaviti na stranicama Animafina.Filmovi su namijenjeni djeci, ali i njihovim pratiteljima, cijelim obiteljima, te svima zainteresiranima za animaciju kao umjetnost. Projekciju preporučamo i profesionalcima iz svijeta animacije i filma, studentima, svima koji stvaraju za djecu, jer može biti inspirativna!

Kako bismo barem malo produžili čaroliju na hladne zimske dane, u foajeu kina smo u suradnji s našim partnerima pripremili prigodnu prodaju. 

Tu će se naći slikovnica “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic upravo izašle u izdanju izdavačke kuće Bodoni.


https://fraktura.hr

I optička igračaka za animaciju - zoetrope brenda Croatian Zoetrope.


https://www.croatian-zoetrope.eu

Festival animacije za djecu i mlade Animafin organizira Luma film, provodi se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.


Dobrodošli!