O festival


Cilj manifestacije je otkrivanje čarobnog svijeta animacije aktivnim sudjelovanjem posjetitelja. Koncept programa uključuje kretanje po prostoru kina, sudjelovanje u različitim aktivnostima vezanim za nastanak animacije. 
Tri simultane radionice animacije, mini koncert, glazba u foajeu, projekcije animiranih filmova, glasovanje publike... 

Animafin festival animacije

Odabir suradnika za provedbu programa je proizišao iz dosadašnje pozitivne i kvalitetne suradnje. To su redom profesionalci koji svakodnevno sudjeluju u javnom prostoru, javno nastupaju, te imaju otvorenu komunikaciju s publikom.

Nakon projekcija filmova organizirat će se glasovanje publike za najbolji film. Ovim se postupkom posjetitelji povezuju s vrednovanjem filmovima, daje im se prilika da se njihov glas čuje.

Organiranjem mini koncerta žive glazbe prije projekcije za stariju djecu ima za cilj obogatiti program i napraviti pozitivnu atmosferu u dvorani. S druge strane, mladom bandu javni nastup pred publikom može biti značajan za njihov daljnji razvoj.

Svim navedenim aktivnostima utječe se pozitivno na odnos djece i zgrade kina, što predstavlja razvoj publike. Stvaramo buduće gledatelje kina Tuškanac, a i kina generalno.